Alpaka üniforma günümüzde özellikle doktor, ebe, hemşire gibi sağlık personellerinin kullandığı üniformalardır. Özellikle yoğun çalışma şartları ve uzun iş saatlerinde sağlık personellerinin kullandığı Alpaka üniformalar bazı özellikler taşımaktadır ve konfor sağlamaktadır. 

Alpaka Üniformanın Özellikleri

Alpaka üniforma deve familyasından olan Alpaka hayvanının derisinden yapılan bir kumaş türüdür. Bu kumaşın en büyük özelliği alerji yapmaması ve vücutta kaşıntıya sebep olmamasıdır. İçerisinde lanolin maddesi bulunan Alpaka kumaşın temizliği de diğer kumaşlara göre kolaydır. Daha önce de belirtildiği gibi sağlık personellerinin kullandığı Alpaka üniformalarının üretim maliyeti de çok ucuzdur. Bu kumaş ten üzerinde yağ hissi yaratmaz, kumaş kırışıklığı minimum düzeydedir ve yumuşak bir dokusu vardır. Alpaka üniformalarının sağlık personelleri tarafından kullanılmasının bir diğer nedeni radyasyonun bir kısmını engelleyebilmesidir. Ayrıca sıcak tutan bir kumaş dokusu vardır. 

Alpaka Üniforma Modelleri

Alpaka üniforma modelleri farklı ve istenilen modellerde üretilebilir. Alt ve üst olmak şekilde üretilir. Alpaka Scrumbs adı verilen model V yakalı ve boru paçalı bir modeldir. Genellikle hemşireler tarafından kullanılır. Dr. Greys modeli ise V yakadır ve japone kol tasarımı vardır. Bu modelde alt ve üst olmak üzere hem ön hem de arkada 3 cep bulunur. Side modelinde ise uzun, fermuarlı ve yakasız bir form kullanılırken pantolon ise boru paça formundadır. Alpaka üniformalarında üst modeldeki diğer yaka seçenekleri ise şu şekildedir: Spor yaka, kuplu yaka, hâkim yaka, klasik yaka, beşgen yaka, zarf yakadır.